Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ημέρα 1η

Σήμερα έφαγα στις 08:00 πμ, ένα τυροπιτάκι σπιτικό και 5-6 ρώγες σταφύλι. 
(Να σημειώσω εδώ, με πάσα ειλικρίνεια, ότι ήθελα να φάω 5-6 σπιτικά τυροπιτάκια και 1 ρώγα σταφύλι)

Καθ' οδόν για τη δουλειά ήπια ένα νες καφέ σκέτο ενώ με το που έφτασα στο γραφείο, ήπια έναν διπλό ελληνικό, γλυκό. Πολύ τον ευχαριστήθηκα!!!


Στις 11:00, προσπαθώντας να ακολουθήσω το μοντέλο "3 κύρια γεύματα και 2 ενδιάμεσα snacks", έφαγα ένα μήλο.


Το μεσημέρι έφαγα σταφύλια με γιαούρτι και λίγο μέλι. Πραγματικά απολαυστικό. Και μετά, γύρισα σπίτι... Και έφαγα ένα πιάτο φακές... Και 2 φέτες ψωμί με φέτα... Και μετά, άλλες 2 φέτες ψωμί με φέτα... Και μετά, μισό πακέτο νάτσος με  ντιπ τσένταρ... Και μετά 2 τοστ με φέτα... Και μετά κοιμήθηκα...


Πρέπει να καταπολεμήσω την απίστευτη λιγούρα που με πιάνει τα απογεύματα, όταν γυρίζω στο σπίτι. Το μόνο που θέλω αυτήν την ώρα, είναι να χωθώ στον καναπέ και να καταβροχθίσω ότι έχει και δεν έχει το ψυγείο και τα ντουλάπια. Και, μάλλον, εδώ είναι το μυστικό: Το ψυγείο και τα ντουλάπια, ΔΕΝ πρέπει να έχουν μέσα ούτε νάτσος, ούτε ντιπ τσένταρ, ούτε πατατάκια, ούτε γαριδάκια...

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!
    Αφού εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον όμορφο και χιουμοριστικό τρόπο που γράφεις (μπράβο σου γι' αυτό!),
    θα ήθελα να σου πω το εξής:
    είναι πολύ φυσιολογικό να σε πιάνει λιγούρα το απόγευμα που γυρνάς από την δουλειά! Και αυτό γιατί όλες αυτές τις πολλές ώρες που είσαι στην δουλειά τρως λίγο! Όταν λοιπόν μετά γυρνάς στο σπίτι, ο οργανισμός σου λυσσάει της πείνας αφού του έχεις δώσει λίγη τροφή τις ώρες που έχει τις μεγαλύτερες ενεργειακές του ανάγκες.
    Θα μπορούσες να παίρνεις σε ταπεράκι το φαγητό που θα έτρωγες το απόγευμα και να το τρως μια λογική ώρα το μεσημέρι. Αν κάτι τέτοιο δεν μπορείς να το κάνεις (είτε γιατί δεν επιτρέπεται στην δουλειά σου, είτε γιατί δεν σε βολεύει), θα σου πρότεινα να τρως ένα πολύ καλό πρωινό πριν φύγεις για την δουλειά (αυτό τουλάχιστον έκανα εγώ όταν δούλευα πριν μερικούς μήνες σε μια δουλειά πολλές ώρες και δεν είχαμε καθόλου διάλειμμα). Και παράλληλα να τρως και τα σνακ που ήδη τρως στην δουλειά!
    Πάντως είσαι πολύ σωστή που εντοπίζεις ότι τα ντουλάπια μας και το ψυγείο μας καλό είναι να έχουν μόνο ποιοτικές τροφές!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχα! Ναι, από χιούμορ και αυτοσαρκασμό, άλλο τίποτις!
    (αυτό με σώζει....)

    Έχεις δίκιο Ελένη, μετά το μεσημεριανό μου που είναι γύρω στις 2μμ κάθε μέρα, αφήνω πολλές ώρες τον οργανισμό μου χωρίς τροφή.

    Θα εφοδιαστώ με ταπεράκια, σακουλάκια, αλουμινοχαρτάκια, προκειμένου να τρώω οπωσδήποτε κάτι ανά 2-3 ώρες.

    Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!!!

    Λένα

    Υ.Γ. Αχ αυτές οι λιχουδιές που πάνε και κρύβονται στα ντουλάπια...
    Αχ, αχ, αχ!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή